NOS Voetbal

Gewilde Bozenik sprak met Arnesen en wist: 'Feyenoord is mijn beste optie'

Feyenoords nieuwe spits Bozinek: 'Ongelooflijk dat ik hier speel'

Steven Berghuis is met elf doelpunten clubtopscorer van Feyenoord dit seizoen. Geen slechte score, maar toch was trainer Dick Advocaat op zoek naar een spits. Die hebben de Rotterdammers gevonden in Robert Bozenik, een international van Slowakije.

De 20-jarige aanvaller komt over van MSK Zilina, de huidige nummer twee van Slowakije, en stond in de belangstelling van meerdere clubs. Onder meer Hamburger SV, dat momenteel op het tweede Duitse niveau acteert, had naar verluidt zijn pijlen op de Slowaak gericht.

Robert Bozenik

"Ik heb hiervoor twee of drie aanbiedingen gehad, maar toen ik met meneer Arnesen (technisch directeur, red.) sprak en meer over Feyenoord hoorde, voelde ik van binnen dat dit de beste optie voor me was", zegt Bozenik. "Het is ongelooflijk dat ik vandaag het contract heb getekend en bij Feyenoord speel."

Één op twee bij Slowakije

Bozenik debuteerde in juni vorig jaar voor de nationale ploeg van Slowakije en kwam sindsdien in acht interlands tot vier goals. De Slowaken mogen nog hopen op EK-deelname. Eind maart is Ierland de tegenstander in de halve finales van de play-offs, waarna nog met Noord-Ierland of Bosnië en Herzegovina afgerekend moet worden om het EK te bereiken.

Robert Bozenik

Feyenoord zocht naar een spits naast de Deen Nicolai Jørgensen, die de laatste jaren behoorlijk blessuregevoelig is. Arnesen is blij met de vervanger. "We waren op zoek naar iemand die achter Jørgensen kan spelen, we hadden maar één echte spits in de gelederen. Het is moeilijk een spits te krijgen, maar uiteindelijk hebben we gewonnen."

Bozenik: "Ik wacht mijn kans af en als ik die krijg, zal ik er alles aan doen om die kans te pakken en succesvol te zijn."

Nog meer spelers erbij?

Volgens Arnesen is Bozenik wellicht niet de laatste aanwinst. "Het is een kwestie van financiën, kopen is uitgesloten. Als er iemand komt, is het een huurling. Dat zou eventueel een middenvelder kunnen zijn, daar hebben we niet zo veel spelers."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl