ANP

De drie Nederlandse piloten van Martinair Cargo die vastzaten in Argentinië vanwege een cocaïnevondst zijn vrijgelaten, maar mogen het land nog niet uit. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Vandaag meldde Martinair-moeder KLM dat de piloten op vrije voeten komen en zei daarover "zeer verheugd" te zijn. Ook drie grondmedewerkers worden vrijgelaten.

Waarom de piloten het land nog niet mogen verlaten, is bij het ministerie nog niet bekend. Volgens het Argentijnse nationale persbureau Télam loopt er nog een onderzoek naar de zes mensen. Twee Argentijnen zijn volgens Télam aangeklaagd voor drugssmokkel. Zij blijven vastzitten.

Twee anderen aangeklaagd

Twee weken geleden werden op de internationale luchthaven bij de hoofdstad Buenos Aires in totaal acht mensen opgepakt vanwege de vondst van 82 kilo cocaïne in het toestel, toen het vliegtuig op het punt stond te vertrekken. Het toestel maakte op dat moment een tussenstop vanuit Ecuador en had als eindbestemming Amsterdam.

Het vrachttoestel, dat door Martinair Cargo gecharterd was, is ook nog niet vrijgegeven door de Argentijnse autoriteiten. KLM wil vanwege het welzijn en de privacy van de betrokken medewerkers geen inhoudelijke uitspraken doen zolang het onderzoek loopt.

STER reclame