In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Woningbrand in Duiven ontstaan na gezinsmoord

De woningbrand in Duiven waarbij vrijdag drie mensen om het leven kwamen is gesticht na een gezinsmoord. Dat hebben de politie en gemeente bekendgemaakt.

De drie slachtoffers zijn de bewoners van het huis: een man (64), zijn vrouw (58) en hun 20-jarige dochter. Zij werden vrijdagochtend rond 08.30 uur op verschillende plaatsen in het huis gevonden, waar een grote brand woedde. Volgens de politie waren zij al overleden voor de brand. Hoe ze om het leven zijn gekomen, wil de politie niet zeggen, maar ze zijn niet door een buitenstaander gedood.

Bekenden van het gezin en omwonenden gingen er het hele weekeinde al van uit dat de slachtoffers van de brand de bewoners zouden zijn. In een kapel van de Protestantse Gemeente Duiven ligt sinds zondag een gedenkboek. Op de Facebookpagina's van de gezinsleden zijn veel berichten geplaatst.

Bekijk hier beelden van het blussen:

Drie doden bij woningbrand in Duiven

Waarnemend burgemeester Jacques Niederer reageert geschokt. "Dat drie mensen uit Duiven zijn overleden, was al een schok. Dat dit nu een triest gezinsdrama blijkt te zijn, roept nog meer gevoelens van ontzetting op. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, vrienden en overige betrokkenen."

Een voorbijganger ontdekte vrijdagmorgen de brand, die veel rook veroorzaakte. De brandweer moest eerst rolluiken losknippen om in het huis te kunnen komen. Omroep Gelderland schrijft dat de politie het onderzoek gesloten heeft en geen mededelingen meer doet.

Advertentie via Ster.nl