Karim Frei FC Emmen

FC Emmen heeft de selectie versterkt met Karim Frei. De Turkse buitenspeler wordt gehuurd van Basaksehir en Emmen heeft een optie tot koop bedongen.

De 26-jarige Frei, die vijf interlands speelde, kwam eerder uit voor Fulham, Cardiff City, Besiktas, Birmingham en Maccabi Haifa.

Ajax verhuurt Bandé

Met 8,25 miljoen euro prijkt hij op een keurige 12de plek in het lijstje duurste Ajax-aankopen aller tijden, maar Hassane Bandé kwam nog geen minuut in actie in het eerste. Daar komt het voorlopig ook niet van, Ajax heeft Bandé verhuurd aan FC Thun.

Hassane Bandé liep dertien dagen na zijn komst naar Ajax een zware blessure op Pro Shots

Ajax stalt de 21-jarige buitenspeler voor anderhalf jaar bij de Zwitserse club, tot de zomer van 2021. Waarmee een einde komt aan een teleurstellende anderhalf jaar voor Bandé in Amsterdam, waar hij nog tot medio 2023 vastligt.

Gebroken been

Dertien dagen nadat Bandé officieel de overstap maakte van het Belgische KV Mechelen naar Ajax, brak de aanvaller uit Burkina Faso zijn been in een oefenwedstrijd tegen Anderlecht. Pas vijftien maanden later maakte hij zijn officiële rentree, in het shirt van Jong Ajax.

Uiteindelijk kwam Bandé tot vier optredens voor het tweede elftal, telkens als invaller. Een schamele oogst voor een speler die ruim anderhalf jaar geleden 'half Europa achter zich aanhad', nadat hij zich bij KV Mechelen stormachtig ontwikkeld had.

FC Thun staat tiende en laatste in de Zwitserse competitie.

Bel Hassani van Zwolle naar Qatar

Iliass Bel Hassani (27) vertrekt na een half seizoen alweer bij PEC Zwolle. De middenvelder kiest voor een avontuur bij Al Wakrah, de nummer zeven van Qatar.

Bel Hassani, die eerder in de eredivisie speelde voor Sparta, Heracles, AZ en FC Groningen, kwam afgelopen zomer naar Zwolle. Bij PEC tekende hij een tweejarig contract, met een optie op nog een seizoen.

Destijds was hij vastbesloten om zijn talent weer te laten spreken, na enkele moeizame jaren. "Ik had kunnen cashen in de woestijn, maar ik kies bewust voor Nederland", verklaarde hij toen opgewekt tegen de NOS. "Ik wil iedereen bewijzen dat ik het nog kan. Dat de oude Iliass nog bestaat. Weet je, ik worstel ermee. Dat het er de afgelopen jaren niet is uitgekomen. Terwijl ik het wel in mij heb."

Iliass Bel Hassani verruilt de bank van PEC Zwolle voor het Qatarese Al Wakrah Pro Shots

Bel Hassani begon goed in Zwolle en maakte uiteindelijk vijf doelpunten in veertien competitieduels. De laatste negen duels kreeg hij echter sporadisch speelminuten van trainer John Stegeman.

De voormalig jeugdinternational van Marokko treedt bij Al Wakrah in de voetsporen Elbekay Bouchiba, Delano Hill (beiden in 2008-2009) en Saïd Boutahar (2011-2014).

STER reclame