Pro Shots
NOS SportAangepast

Nadal sloopt Kyrgios in kraker na eerbetoon aan Bryant

Rafael Nadal heeft zich in een kraker tegen Nick Kyrgios geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. De Spaanse nummer één van de wereld versloeg het Australische enfant terrible met 6-3, 3-6, 7-6 (6), 7-6 (4).

Nadal en Kyrgios zijn geen vrienden van elkaar, maar dit keer deden zich geen incidenten tussen de twee voor. Wellicht omdat de sfeer wat bedeesd was vanwege het overlijden van Kobe Bryant. Basketbalfan Kyrgios kwam ook in een Lakers-tenue de baan op.

Pro Shots
Geëmotioneerd komt Nick Kyrgios in het Lakers-tenue van Kobe Bryant de baan op

Na een aantal lange games kwam het in de derde set op een tiebreak aan. De spanning was zo hoog dat beide spelers vanaf 5-5 na elkaar een dubbele fout sloegen. Een forehandmisser werd Kyrgios daarna fataal.

De vermoeid ogende Kyrgios, die zaterdag een zware vijfsetter speelde en veel energie stopt in het geld inzamelen voor de bosbranden, maakte in de vierde set op 4-5 een break ongedaan, maar meer liet Nadal niet toe.

Wawrinka verrast Medvedev

Stan Wawrinka plaatste zich in een mooi gevecht met Daniil Medvedev ook voor de kwartfinales van de Australian Open. De 34-jarige Zwitserse kampioen van 2014 versloeg de Rus met 6-2, 2-6, 4-6, 7-6 (2), 6-2.

EPA
Stan Wawrinka

Medvedev, de nummer vier van de wereld en vorig jaar finalist op de US Open, speelde in zijn loopbaan zes vijfsetters en verloor ze allemaal. Voor Wawrinka was het zijn 29ste overwinning in vijf sets.

Zverev doorbreekt zegereeks Roeblev

Wawrinka's volgende tegenstander is Alexander Zverev, die opvallend makkelijk afrekende met Andrej Roeblev, de Rus die dit jaar al twee titels pakte en vijftien wedstrijden ongeslagen was. Zverev won met 6-4, 6-4, 6-4.

Zverev brak Roeblev in iedere set één keer en stond zelf geen breakpoint tegen toe. Met 11 aces en 34 winners kon de Duitse nummer zeven van de wereld een goed rapport overleggen.

Thiem wint weer van Monfils

Tweevoudig Roland Garros-finalist Dominic Thiem drong voor het eerst door tot de kwartfinales van de Australian Open. De als vijfde geplaatste Oostenrijker was duidelijk een maatje te groot voor Gaël Monfils: 6-2, 6-4, 6-4.

EPA
Dominic Thiem

Het was alweer de zesde overwinning op rij van Thiem op de Fransman, die als tiende was geplaatst in Melbourne. Thiem kreeg geen enkel breakpoint tegen en noteerde 31 winners.

Bij de laatste acht speelt Thiem tegen Rafael Nadal, van wie hij zijn twee Roland Garros-finales verloor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl