Marathonschaatsers op de Weissensee
NOS SportAangepast

De sport van maandag bij de NOS

Na een bomvol weekeinde is er deze maandag ook weer het nodige te beleven op sportgebied. Tennis in Melbourne uiteraard, maar ook de marathonschaatsers komen in actie.

Bij de Australian Open is speeldag acht aan de orde. Kiki Bertens moest het in de achtste finales opnemen tegen de Spaanse Garbine Muguruza, maar ze kwam er niet aan te pas tegen de voormalige nummer één van de wereld. Een korte samenvatting is te zien in het Lunchjournaal van 13.00 uur op NPO 1.

In het mannentoernooi treft Rafael Nadal het Australische enfant terrible Nick Kyrgios, met wie de nummer één van de wereldranglijst in het verleden al eens mot had.

Bryant

In het Lunchjournaal en het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) uiteraard ook aandacht voor de dood van basketballegende Kobe Bryant. We spreken onder andere met oud-basketballer Geert Hammink.

Weissensee

Geschaatst wordt er andermaal op de Weissensee in Oostenrijk. Daar werken de marathonschaatsers hun tweede wedstrijd van de KPN Grand Prix af.

Jouke Hoogeveen pakte zaterdag de Nederlandse marathontitel op de Weissensee

Beelden van de vrouwenwedstrijd (over 40 kilometer) zijn al te zien in het Lunchjournaal. De mannen (60 kilometer) komen aan bod in het Sportjournaal.

Daarin ook een gesprek met Maurits Hendriks, de technisch directeur van NOC*NSF die vooruit kijkt naar de Olympische en Paralympische Spelen van later dit jaar in Tokio.

Sportforum

In Langs de Lijn En Omstreken, vanaf 21.30 uur op NPO Radio 1, zijn voetbalanalyticus Kees Kwakman, oud-schaatser Erben Wennemars en voetbal- en tenniscommentator Jan Roelfs present om de sportactualiteit door te nemen in het Sportforum.

Uitzendingen van vandaag

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
21.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
23.25 uur Sport in NOS Journaal NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl