Piotr Zielinski (links) viert zijn 1-0 voor Napoli in de topper tegen Juventus

Napoli bezorgt koploper Juventus tweede competitienederlaag

Juventus is voor de tweede keer dit Serie A-seizoen tegen een nederlaag aangelopen. Napoli, al jaren een grote concurrent van de club uit Turijn, maar nu een middenmoter, won thuis met 2-1.

Het duurde lang voor de wedstrijd tot leven kwam. Voor rust gebeurde er weinig en alleen de pegel van Napoli-back Mário Rui, na 20 minuten, was het vermelden waard.

Basisplaats De Ligt

Juventus, met Matthijs de Ligt in de basis, kwam pas een kwartier na rust tot een soepel lopende aanval: Cristiano Ronaldo rukte op over links en speelde Gonzalo Higuaín aan, maar doelman Alex Meret kon diens inzet keren.

In de tegenstoot scoorde Napoli. Juve-goalie Wojciech Szczesny kon de inzet van Lorenzo Insigne stoppen, maar in de rebound joeg Piotr Zielinski de bal in het dak van het doel. Kort voor tijd scoorde Insigne zelf, met een halve omhaal.

Ronaldo scoorde in blessuretijd nog voor Juventus, maar een gelijkspel zat er niet meer in voor Juventus.

Romeinse derby

Eerder op de dag eindigde de Romeinse derby tussen AS Roma en Lazio in een 1-1 gelijkspel. Edin Dzeko zorgde na 26 minuten voor de 1-0, maar Francesco Acerbi hielp Lazio acht minuten later alweer langszij.