Jurgen Klopp

FA Cup: B-team Liverpool blameert zich tegen derdedivisionist

Liverpool moet op herhaling in de achtste finales van de FA Cup. Een B-team van de 'Reds' kwam bij derdedivisionist Shrewsbury niet verder dan 2-2.

Zonder onder anderen de gespaarde spelers Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum kwam Liverpool op voorsprong dankzij een goal van Curtis Jones en een eigen doelpunt van Donald Love.

Jason Cummings hielp met een benutte strafschop en een schuiver (na matig verdedigen van de Liverpool-defensie) Shrewsbury alsnog verrassend langszij.

Trainer Jurgen Klopp probeerde in de slotfase met 'luxe-invallers' Alex Oxlade-Chamberlain, Mohamed Salah en Roberto Firmino alsnog de winst af te dwingen, maar dat bleek tevergeefs.

Op 4 dinsdag februari is de replay op Anfield.

City viert de 4-0 van Gabriel Jesus tegen Fulham

Manchester City en Manchester United bereikten wel eenvoudig de achtste finales. City won thuis met 4-0 van eerstedivisionist Fulham, dat vrijwel de hele wedstrijd met tien man speelde. United haalde uit tegen Tranmere Rovers: 0-6.

City beleefde een makkelijke middag na de rode kaart van Fulham-verdediger Tim Ream, die Gabriel Jesus in de zesde minuut in het strafschopgebied naar de grond had getrokken. Ilkay Gundogan schoot vervolgens de strafschop binnen.

Bernardo Silva (schot in de hoek) maakte er voor rust 2-0 van. Gabriel Jesus loodste City in de laatste twintig minuten met een kopbal en een intikker in veilige haven.

Dankzij de zege komt de doelpuntenproductie van City dit seizoen op 102 treffers. De regerend Premier League-kampioen passeert daarmee voor het zevende seizoen op rij de grens van honderd treffers (alle competities).

Manchester United was op Prenton Park na een helft al klaar met Tranmere Rovers, dat op het derde Engelse niveau uitkomt.

Na zestien minuten was de stand al 0-3 dankzij fraaie schoten van Harry Maguire, Diogo Dalot en Jesse Lingard. Phil Jones (kopbal) en Anthony Martial (schot in de kruising) maakten er vlak voor rust respectievelijk 0-4 en 0-5 van.

De voor Martial ingevallen Tahith Chong leidde de 0-6 in: de speler van Jong Oranje werd in de zestien gevloerd door doelman Scott Davies. Mason Greenwood benutte de penalty.