Bertens voor het eerst naar vierde ronde Australian Open Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens heeft voor het eerst sinds Wimbledon 2018 de achtste finales van een grandslamtoernooi bereikt. De nummer tien van de wereld won in de derde ronde van de Australian Open met 6-2, 7-6 (3) van Zarina Dijas uit Kazachstan.

Bertens treft in de volgende ronde tweevoudig grandslamkampioene Garbiñe Muguruza, die in 2016 Roland Garros won en in 2017 de beste op Wimbledon was.

De Zuid-Hollandse, die in Melbourne nog nooit de laatste zestien had gehaald, had vanaf de eerste bal een prima antwoord op de vlakke slagen van de mondiale nummer 73. Ze serveerde bovendien sterk en met een dubbele break kwam ze snel op 4-1.

Bertens 'nog niet heel tevreden', maar voelt wel progressie

Dijas speelde in de tweede set een stuk beter. Ze maakte veel minder fouten en kwam zelfs op 4-2. Bertens hield het hoofd koel, brak direct terug en sloeg via de tiebreak alsnog toe met een aantal uitstekend gespeelde punten.

'Ik blijf kritisch'

Bertens klonk na afloop redelijk tevreden over haar niveau. "Ik speelde prima, maar mijn tegenstandster hielp ook mee door veel te missen. Maar het was zeker beter dan in de vorige rondes. Alleen ben ik nog niet heel tevreden. Ik blijf kritisch", zei ze.

De nummer negen van de plaatsingslingslijst weet dat haar volgende tegenstandster, Muguruza, van een aanmerkelijk zwaarder kaliber is. Bertens had een deel van de partij van de Spaanse gezien. "Ze speelde heel goed. Ze speelt agressiever dan ik. Ik zal gevarieerd moeten spelen", aldus Bertens, die maandag haar duel in de vierde ronde speelt.

STER reclame