Karolína Plísková baalt
NOS Sport

Ook toppers Plísková, Svitolina en Bencic al klaar in Australië

Een dag na de uitschakeling van Naomi Osaka en Serena Williams is in de derde ronde van de Australian Open ook het doek gevallen voor Karolína Plísková, Jelina Svitolina en Belinda Bencic.

De als tweede geplaatste Plísková, die vorig jaar de halve finales haalde, boog met 6-7 (4), 6-7 (3) voor Anastasia Pavljoetsjenkova (30). De Russin had in de zes eerdere duels met de Tsjechische maar één set gewonnen.

Ditmaal koos ze voor een andere aanpak en speelde ze op de sterke service van Plísková vol op de aanval.

Lange games

De twee vochten in lange games om de punten. Zo duurde de eerste opslaggame van Plísková maar liefst achttien minuten. Ze werkte daarin zes breekkansen weg.

Pavljoetsjenkova miste in totaal zelfs dertien van de vijftien breekkansen, maar ze werkte ook acht van de tien breakpoints van Plísková weg.

Anastasia Pavljoetsjenkova bedankt het publiek in Melbourne

"Na sommige punten had ik zelfs kippenvel. Het is geweldig om Karolína voor het eerst te verslaan", lachte de Russin na afloop.

Muguruza geeft Svitolina pak slaag

De als vijfde geplaatste Svitolina moest haar meerdere erkennen in Garbiñe Muguruza. De Spaanse winnares van Roland Garros (2016) en Wimbledon (2017) legde de Oekraïense met 6-1, 6-2 over de knie.

Muguruza was september 2017 de nummer één van de wereld, stond in 2018 nog in de halve finales van Roland Garros, maar daarna werden de prestaties minder. Op de grandslamtoernooien kwam ze niet meer voorbij de vierde ronde en op de wereldranglijst staat ze inmiddels 32ste.

Jelina Svitolina buigt voor Garbiñe Muguruza

Svitolina had zes van de tien eerdere duels met de Spaanse gewonnen, maar kwam er nu niet aan te pas. Muguruza heerste in de rally's, zocht geregeld met succes het net op en strooide met winners.

Bencic van de baan geslagen

De als zesde geplaatste Bencic werd in 49 minuten compleet van de baan geslagen door de Estse Anett Kontaveit: 0-6, 1-6.

Bencic stond eind vorig jaar nog in de halve finales van de US Open en de WTA Finals, maar 2020 is nog niet haar jaar. In Shenzhen (China) verloor ze direct van Anna Blinkova en in Adelaide won ze in de kwartfinales maar vier games tegen Danielle Collins.

Halep wint wel

De als vierde geplaatste Simona Halep liet zich niet verrassen. De verliezend finaliste van 2018 rekende met 6-1, 6-4 af met Joelia Poetintseva.

De Kazachse wist Halep nog wel twee keer te breken en kreeg de handen op elkaar met een aantal fraaie dropshots, maar uiteindelijk bleek de Roemeense toch een maatje te groot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl