Artsen die de patiënt in Bordeaux behandelen
NOS NieuwsAangepast

Drie coronapatiënten in Frankrijk, Nederlandse link 'misverstand'

In Frankrijk zijn drie mensen ontdekt die besmet zijn met het nieuwe coronavirus. De Franse minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn meldt dat er een besmetting is in Bordeaux en twee in Parijs.

Volgens de Franse medische hulpdienst SOS Médecins heeft de patiënt in Bordeaux gezegd dat hij vanuit China eerst naar Nederland is gereisd, maar volgens het RIVM is dat een misverstand. Onderzoek in Frankrijk heeft volgens het instituut uitgewezen dat de man rechtstreeks van China naar Frankrijk is gevlogen.

Na terugkeer in Frankrijk is hij met ongeveer tien mensen in contact geweest.

Man van 48

De patiënt in Bordeaux is een 48-jarige man. Het is een Fransman van Chinese afkomst, die enkele dagen geleden in China is geweest, ook in de stad Wuhan, waar de haard van de besmetting ligt. Hij keerde eergisteren terug in Frankrijk. Gisteren ging hij met klachten naar de dokter en werd opgenomen in een ziekenhuis.

Over de patiënten in Parijs is niet veel bekendgemaakt, alleen dat een van hen zeker in China is geweest en dat ze allebei in een ziekenhuis liggen. Twee van de drie patiënten zijn familie van elkaar.

Eerste Europese gevallen

Voor zover bekend zijn het de eerste ziektegevallen door het nieuwe coronavirus in Europa. De man in Bordeaux ligt geïsoleerd op een kamer en volgens de Franse minister gaat het naar omstandigheden goed met hem. De Franse minister verwacht dat er meer ziektegevallen ontdekt zullen worden in Frankrijk.

Volgens de laatste cijfers zijn 1287 mensen besmet geraakt met het virus, van wie 41 zijn overleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl