Dick Advocaat ANP

Feyenoord lijkt eindelijk de gewenste spits binnen te hebben. Robert Bozenik, de 20-jarige Slowaaks international van MSK Zilina, is dicht bij een komst naar De Kuip. "Het ziet er positief uit, maar er is nog niets getekend", aldus trainer Dick Advocaat.

De ervaren oefenmeester is op zoek naar een stand-in voor eerste keus Nicolai Jørgensen, die blessuregevoelig is. Bozenik, die enkele miljoenen moet kosten, stond naar verluidt ook in de belangstelling van HSV, maar lijkt te kiezen voor Rotterdam-Zuid.

Robert Bozenik in het shirt van Slowakije EPA

Feyenoord kan zaterdagavond tegen Heracles Almelo niet beschikken over Renato Tapia. De Peruviaan is geblesseerd, zo vertelde Advocaat bij de persconferentie. Edgar Miguel Ié en Ridgeciano Haps zijn op de weg terug, maar ook voor hen komt het duel te vroeg.

Onder Advocaat is de voetbalmachine van Feyenoord weer gaan lopen. Ondanks dat het spel nog niet altijd even sprankelt, worden er wel punten gepakt. Sterker nog: geen club in de eredivisie pakte de afgelopen periode meer punten dan het Feyenoord onder Advocaat.

STER reclame