AFP
NOS NieuwsAangepast

Zes doden bij schietpartij in Duits restaurant, schutter gearresteerd

Een 26-jarige man heeft in Duitsland een bloedbad aangericht in een restaurant. Zes mensen zijn omgekomen en twee mensen zijn gewond geraakt, van wie er een nog in levensgevaar verkeert. Twee kinderen van 12 en 14 jaar bleven ongedeerd.

De dader is een Duitser en hij is opgepakt. Zijn slachtoffers en de dader zelf zijn familieleden van elkaar. Het zijn drie mannen van 69, 65 en 36 jaar en drie vrouwen in de leeftijd van 62, 56 en 36. Over het motief tast de politie nog in het duister. Mogelijk gaat het om de eigenaar of de uitbater van het restaurant en zijn familie.

Rot am See

Vlak voor een uur vanmiddag kreeg de politie een telefoontje waarin een man aangaf dat hij zojuist om zich heen had geschoten in een restaurant in Rot am See in de deelstaat Baden-Württemberg. Agenten konden de man tien minuten later bij het restaurant arresteren. De doden en gewonden lagen verspreid in en buiten het restaurant.

Onder de doden zijn de vader en de moeder van een gezin. Over de verdere familiebanden heeft de politie geen mededelingen gedaan. Wel is bekendgemaakt dat de meeste slachtoffers in het restaurant woonden. Ook de dader zou in het restaurant hebben gewoond.

Het wapen waarmee de man schoot, is een halfautomatisch wapen, waarvoor hij een vergunning had. De man was geen bekende van de politie.

De straat van het restaurant werd door de politie afgezet:

  • Doden bij schietpartij restaurant in Duitsland
  • Reuters
    De schietpartij was in een restaurant in deze straat
  • AFP
    De politie doet onderzoek in het gebouw

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl