Pro Shots

Weer zal Serena Williams evenaring van Margaret Courts grandslamrecord van 24 titels voor zich uit moeten schuiven. De 38-jarige Amerikaanse is bij de Australian Open verrassend uitgeschakeld in de derde ronde.

Williams - als achtste geplaatst - verloor met 4-6, 7-6 (2), 5-7 van de Chinese Wang Qiang. Het is haar snelste uitschakeling in Melbourne in veertien jaar. Haar service en met name haar backhand, waarmee ze 27 van in totaal 56 onnodige fouten sloeg, lieten haar in de steek.

Wachten op die 24ste titel

Sinds Williams in 2017 bij de Australian Open haar 23ste grandslamtitel pakte (toen ze zwanger was), stokt de teller. Ze speelde afgelopen twee jaar wel vier finales, maar die gingen allemaal verloren.

Serena Williams druipt af tegen Wang Qiang EPA

Tegen Wang, die ze in de kwartfinales van de US Open nog met 6-1, 6-0 versloeg, bleef Williams wel knokken. In de tweede set boog ze een 4-2 achterstand om in setwinst. In de derde set ging het toch mis. Ze eindigde het duel met haar zoveelste backhandmisser.

Williams gedesillusioneerd: 'Dit mag nooit meer gebeuren'

"Ik ben te oud om zo slecht te spelen", zei een gedesillusioneerde Williams na afloop. "Ik ga morgen zeker trainen, want dit mag nooit meer gebeuren. Ik had echt nooit gedacht dat ik deze wedstrijd zou verliezen."

Williams was echt boos op zichzelf: "Dit kan gewoon niet. Echt niet. Zo spelen is gewoon niet professioneel. Niet cool ook. Ik ben veel beter dan dit."

Wang is de nummer 29 van de wereld, maar kreeg vast nog nooit zo veel interviewverzoeken als na haar winst op Williams.

STER reclame