Ernest Faber
NOS Sport

De sport van vrijdag bij de NOS

Speelronde twintig van de eredivisie begint vanavond in de Galgenwaard met de wedstrijd tussen FC Utrecht en ADO Den Haag. Het duel begint om 20.00 uur en is te volgen via een liveblog op NOS.nl en via flitsen op NPO Radio 1. De samenvatting zit in Eredivisie op Vrijdag om 22.14 uur op NPO 1.

Maar het zal vandaag waarschijnlijk vooral gaan over de nieuwe dreun voor PSV. NAC schakelde donderdagavond de Eindhovense formatie uit in de beker. Hoe moet het nu verder? Verslaggever Joep Schreuder is in Eindhoven.

De ontwikkelingen en wetenswaardigheden rond het voetbalweekeinde worden de hele dag al bijgehouden in het liveblog Warming-Up op NOS.nl en in de NOS-app.

In het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) is een bijdrage te zien over PSV, dat zondagmiddag aangeslagen aantreedt tegen FC Twente.

Het programma van de twintigste speelronde

Verder gaat de Australian Open verder en komt het Nederlandse duo Daria Danilova en Michel Tsiba in actie in de finale van het paarrijden bij de Europese kampioenschappen in Graz.

Ook Niki Wories komt op het ijs, zij rijdt de korte kür en hoopt zich bovendien te plaatsen voor de lange kür op zaterdag.

Nuis voor KPN NK sprint

Ook gaan we langs bij Kjeld Nuis, hij rijdt dit weekeinde het Nederlands kampioenschap sprint in Thialf. Nuis miste de belangrijke NK afstanden door de gevolgen van een stevige griep. Startbewijzen voor de WK afstanden heeft hij binnen, maar voor de WK sprint moet hij zich dit weekeinde zien te plaatsen.

De uitzendingen van vrijdag

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.14 uur Eredivisie op vrijdag NPO 1
23.25 uur Sport in NOS Journaal NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl