Ernest Faber Pro Shots

Interim-trainer Ernest Faber ontstak na afloop van het verloren bekerduel van PSV met NAC Breda in woede. "Dit was PSV onwaardig. Je moet trots zijn om voor PSV te spelen. Straal dat uit. Natuurlijk ben ik pissig."

De 2-0 nederlaag betekende dat PSV al in januari kansloos is voor de prijzen. Het enige doel was nog het winnen van de KNVB-beker.

Volgens Faber viel dit in Breda niet aan zijn spelers af te lezen. "Ik ben dertien jaar aan de club verbonden. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Pak je verantwoordelijkheid, laat zien wat je waard bent. Doe het uiterste er iets van te maken. Ik heb dat niet gezien."

Linksback Nick Viergever hield zich iets meer op de vlakte, maar ook hij toonde zich teleurgesteld.

Teleurgestelde Viergever: 'We laten onszelf vallen'

"In de winterstop hebben we een goed trainingskamp gedraaid. Iedereen kon het hoofd leegmaken en dat is gebeurd. We waren fris en dan krijg je de wedstrijd bij VVV en nu dit. De beker was nog ons enige doel, maar dan laten we onszelf vallen."

"De instelling is elke keer goed, iedereen is gretig en weet wat de belangen zijn. Maar als de dingen niet gaan zoals we willen, dan valt het team uit elkaar."

Othmane Boussaid was een van de opvallendste spelers aan de kant van NAC. De 19-jarige Belgische aanvaller was onder meer verantwoordelijk voor de 1-0.

Trotse Boussaid na bekerstunt: 'PSV is niet zomaar een ploeg'

"Ik schoot de bal in één keer. Unnerstall redde goed en toen kwam de rebound. Die maakte ik mooi af. PSV is niet zomaar een normale ploeg, een van de beste in de eredivisie. Dan mag je trots zijn."

In februari wacht nu een duel met AZ. "Misschien kunnen we dan hetzelfde doen", hoopt Boussaid. "We zullen zien. De competitie is nog altijd het belangrijkste. We willen promoveren."

STER reclame