Virgil van Dijk (links) viert de openingsgoal van Jordan Henderson ProShots

Voor de veertigste keer op rij is Liverpool ongeslagen gebleven in de Premier League. Liefst 35 keer werd er gewonnen, waaronder het midweekse bezoek nu aan Wolverhampton Wanderers (1-2).

Alleen Arsenal wist ooit een langere reeks neer te zetten. De legendarische ploeg van Dennis Bergkamp bleef begin deze eeuw 49 duels zonder nederlaag.

Liverpool staat nu tweede in dit klassement. Even wankelde de ploeg op bezoek bij de Wolves, nadat Raúl Jiménez met een krachtige kopbal had gereageerd de openingstreffer van Jordan Henderson. Toch viel het muntje vlak voor tijd weer de kant op van de aanstaande kampioen.

Zestien punten voor

Roberto Firmino vergrootte de voorsprong op Manchester City naar zestien punten. Smetje op de avond was het uitvallen van Sadio Mané in de eerste helft met een hamstringblessure.

Negen duels is het elftal van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum van de recordreeks verwijderd. En uitgerekend dat 49ste duel - als alles volgens plan verloopt - speelt Liverpool op bezoek bij zijn naaste belager uit Manchester.

Het Arsenal van Dennis Bergkamp bleef 49 duels ongeslagen ProShots

In 2003 en 2004 was dus alleen Arsenal langer ongeslagen, waarmee het ook de laatste ploeg was die in Engeland een heel seizoen uitspeelde zonder nederlaag.

Bergkamp had een belangrijke rol in dat elftal, met sterren als Patrick Vieira, Thierry Henry en Robert Pirès. Ook Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie hadden een kleine bijdrage aan de reeks die eindigde met een bikkelharde partij op Old Trafford. Manchester United won met 2-0, Ruud van Nistelrooij maakte de openingstreffer vanaf de stip.

Het gebeurt zelden dat er een club in de grote Europese competities een heel seizoen ongeslagen blijft. Juventus was in 2011/'12 de laatste, in Italië. In de eredivisie speelde het Ajax van Louis van Gaal precies een kwart eeuw geleden de competitie uit zonder een partij te verliezen.

De langste reeksen sinds de invoering van de Premier League in 1992 NOS

STER reclame