In een natuurgebied bij Pijnacker zijn zeven flamingo's gespot. De roze vogels trekken veel bekijks. Vogelspotters uit het hele land kwamen naar het natuurgebied om ze te fotograferen.

De flamingo's werden in De Groenzoom ontdekt door wandelaars. "Dit is voor de regio wel echt heel bijzonder", zegt natuurbeheerder Cor Noorman tegen Omroep West. Hij houdt al jaren het aantal dieren bij dat in het gebied te vinden is. "Dit heb ik hier nog nooit meegemaakt."

De dieren zijn niet ontsnapt uit een dierentuin. "Het zijn zes Chileense flamingo's en een Europese. Waarschijnlijk uit een ven in de buurt van Duitsland", denkt Noorman. "Het is een verwilderde populatie die zich gewoon voortplant in onze natuur."

De vogels laten zich volgens Omroep West goed fotograferen:

Flamingo's neergestreken in Pijnacker: feest voor vogelaars

De vogels werden dinsdag al gespot in Benthuizen. Noorman weet niet of ze in De Groenzoom zullen blijven. "Morgen kunnen ze weer heel ergens anders zitten. Dus we moeten ervan genieten zolang ze er zijn."

De flamingo's laten zich ondertussen in alle rust fotograferen. "Ze staan er goed op", zegt een van de fotografen. "Het is uniek. In de Algarve kun je ze ook zien. Maar daar zijn ze schuwer en vliegen ze makkelijk weg. Hier zijn ze rustig op zoek naar eten en trekken zich van niemand wat aan."

STER reclame