Bertens speelt angstig, maar wint wel weer in Melbourne

Kiki Bertens heeft ten koste van laagvlieger Arina Rodionova de derde ronde van de Australian Open bereikt. De als negende geplaatste Nederlandse won met 6-3, 7-5, maar dat ging niet vanzelf.

Bertens was duidelijk een klasse beter dan de Australische nummer 163 van de wereld, die op een wildcard meedeed. Zo won ze in de eerste set op een zeker moment dertien punten op rij en ze opende de tweede set met tien punten op rij.

Onnodig slordig

Toch zullen de onnodig slordige momenten blijven hangen. Bertens speelde te voorzichtig, leverde drie keer haar opslag in (twee keer met een dubbele fout) en verspeelde in de tweede set een 2-0 voorsprong. De balans: 25 winners en 27 onnodige fouten.

"Ik speelde zo wisselvallig. Het ging zo vaak mis in het begin, dat ik begon te twijfelen. Misschien waren het de zenuwen. Ik wist dat het een goede loting was om de derde ronde te halen", zei ze na afloop.

Bertens wint, maar baalt ook: 'Ik speelde zo wisselvallig'

"Naar voren!", beet ze zichzelf regelmatig toe. Dat zal ze in de volgende ronde ook moeten blijven doen als ze wederom de duidelijke favoriete is tegen de Kazachse Zarina Dijas.

Het bereiken van de derde ronde is voor Bertens een verbetering van vorig jaar, toen ze in de tweede ronde werd uitgeschakeld. Alleen in 2018 haalde ze in Melbourne ook de derde ronde.

STER reclame