Karolína Plísková Pro Shots

Karolína Plísková is al jaren een vaste waarde in de toptien, maar tot een grandslamtitel kwam het nog niet. Wellicht gebeurt dat dit jaar bij de Australian Open, waar de als tweede geplaatste Tsjechische vannacht de derde ronde bereikte.

Met 6-3, 6-3 zette Plísková de Duitse Laura Siegemund opzij. Ze kwam met 3-1 achter in de eerste set, maar haar power vanaf de baseline was Siegemund daarna te machtig.

Plísková, die een week geleden het toernooi van Brisbane won en dit jaar nog ongeslagen is, bereikte vorig jaar de halve finales in Melbourne. Dat deed ze ook in 2017 op Roland Garros en in 2015 was ze zelfs finaliste bij de US Open.

Halep heeft moeite met uitserveren

Simona Halep heeft al twee grandslamtitels op zak (Roland Garros 2018 en Wimbledon 2019), maar de Australian Open won ze nog niet. Zij versloeg de Britse Harriet Dart in de tweede ronde met 6-2, 6-4.

Simona Halep EPA

Vanaf 2-2 in de eerste set won de als vierde geplaatste Roemeense vier games op rij. Daarna verzuimde ze bij 5-2 in de tweede set het duel uit te serveren, wat haar in een weifelachtige game op 5-4 wel lukte.

De als zesde geplaatste Belinda Bencic had een zware tweede ronde. De Zwitserse won wel met 7-5, 7-5 van de Letse Roland Garros-kampioene van 2017, Jelena Ostapenko.

STER reclame