De Nederlandse waterpolosters spelen om 19.00 uur in de halve finale op het EK tegen Rusland
NOS Sport

De sport van donderdag bij de NOS

De Nederlandse waterpolovrouwen spelen vandaag de halve finale op de EK tegen Rusland. De wedstrijd begint om 17.30 uur en is live te zien via NOS.nl en de NOS-app.

De ploeg van bondscoach Arno Havenga kan tegen de Russische ploeg niet alleen een finaleplaats afdwingen; er kan ook al een olympisch ticket worden veiliggesteld.

Resultaat Spanje ook belangrijk

De winnaar van het Europese toernooi plaatst zich namelijk voor de Spelen, maar andere halvefinalist Spanje heeft al een olympisch startbewijs op zak. Als de Spaanse ploeg om 19.00 uur vanavond wint van gastland Hongarije en ook Nederland de finale bereikt, kunnen de tickets naar Tokio worden geboekt.

Een samenvatting van het duel van Oranje en de reacties zijn na de wedstrijd ook te zien op NOS.nl, in de NOS-app en in het late NOS Journaal op NPO 1 (23.25 uur).

Kiki Bertens in de eerste ronde van de Australian Open

Kiki Bertens speelt vanmorgen haar tweederondepartij op de Australian Open. Ze neemt het op tegen de Australische Ariana Rodionova.

Beelden van de partij en de reactie van Bertens zijn te zien in het Lunchjournaal om 13.00 uur op NPO 1 en in het Sportjournaal om 18.45 uur (NPO 1).

Uitslag en programma in de achtste finales van de KNVB-beker

In het KNVB-bekertoernooi staan de laatste twee wedstrijden in de achtste finales op het programma: Go Ahead Eagles gaat op bezoek bij IJsselmeervogels (18.30 uur) en NAC Breda trapt om 20.45 uur in Eindhoven af tegen PSV.

De bekerduels zijn te volgen via een liveblog op NOS.nl, in de NOS-app en via flitsen bij Langs de Lijn En Omstreken op Radio 1.

Bij Langs de Lijn En Omstreken is ook Ruud Brood te gast. De voetbaltrainer werd op Oudjaarsdag ontslagen door NAC en bekijkt het bekerduel van zijn oude club vanavond vanuit de studio.

OKT tafeltennis en marathonschaatsen

Bij het olympisch kwalificatietoernooi in het Portugese Gondomar kunnen de Nederlandse tafeltennissters vandaag een olympisch ticket veiligstellen. Dan moet er wel gewonnen worden van het sterke, als derde geplaatste Singapore.

Er wordt ook geschaatst: op de Weissensee in Oostenrijk rijdt het marathonpeloton de Aart Koopmans Memorial. Samenvattingen van de mannen- en vrouwenwedstrijd zijn te zien in het Sportjournaal, het late Journaal en op NOS.nl en in de NOS-app.

Uitzendingen donderdag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
17.30 uur EK waterpolo: Nederland-Rusland NOS.nl & NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
23.25 uur Sport in NOS Journaal NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl