NOS Sport

Nederlands paar bereikt direct finale bij EK kunstrijden

Tsiba en Danliova naar finale EK kunstrijden

Daria Danilova en Michel Tsiba hebben zich op de EK kunstrijden in Graz voor de finale bij het paarrijden geplaatst. Het koppel, dat sinds mei 2018 samen schaatst, werd woensdagavond in de korte kür zestiende en dat was net genoeg om de eindstrijd te bereiken.

De laatste keer dat Nederland op een EK een koppel had bij het paarrijden was in 1996. Destijds kwamen Alcuin en Jeltje Schulten, broer en zus, op het ijs en waren de 17-jarige Danilova en de 22-jarige Tsiba nog niet eens geboren.

Net genoeg

De in Nederland geboren Tsiba, die twee jaar geleden kampioen werd bij de senioren en daarna besloot verder te gaan in het paarrijden, vond in ons land geen geschikte partner en kwam in Rusland bij de jonge Danilova terecht.

Samen zetten ze in Graz een totaal van 46,10 neer. Dat was iets minder dan hun hoogste score, maar wel net genoeg om vrijdag uit te mogen komen op de vrije kür. Vooraf had Tsiba al gezegd dat het behalen van de finale een realistisch doel was.

De Russische koppels bezetten de eerste drie plekken op de EK.

Kennes haalt het niet

Thomas Kennes lukte het eerder op de dag niet om zich in Oostenrijk te plaatsen voor de vrije kür van donderdag. Hij werd 33ste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl