Kennes rijdt geen vlekkeloze kür op EK en eindigt als 33ste

Kunstrijder Thomas Kennes is er bij de Europese kampioenschappen niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de lange kür. Kennes noteerde op de korte kür in het Oostenrijkse Graz wel een persoonlijk puntenrecord (52,56), maar daarmee kwam hij nog steeds ruim twaalf punten tekort voor een plek bij de beste 24. Kennes eindigde als 33ste.

Voor de 23-jarige Kennes was het zijn vijfde EK-deelname. Het lukte hem bij een Europees kampioenschap nog nooit om zich te plaatsen voor de finale. Kennes eindigde sinds 2016 achtereenvolgens als 25ste, 28ste, 30ste en 36ste.

Kennes begon zijn kür met twee drievoudige sprongen (de salkov en de rittberger), maar bij de landing van zijn tweede sprong raakte hij een beetje uit balans. Ook zijn laatste sprong lukte niet zoals hij had gehoopt. Kennes verliet balend, met zijn handen voor zijn mond, het ijs.

De Tsjech Michal Brezina reed met 89,77 de beste korte kür. De Spanjaard Javier Fernández, die op de laatste zeven EK's goud won, is er niet bij in Graz.

Nederlands paar en Wories

De EK kunstrijden duren nog tot en met zondag. Namens Nederland kwamen woensdagavond Michel Tsiba en Daria Danilova in actie bij het paarrijden; het is de eerste keer in 24 jaar dat er weer een Nederlands paar meedoet aan een EK.

Vrijdag rijdt Niki Wories de korte kür.

STER reclame