Li Jie won haar partij met 3-1 van de Servische Andrea Todorovic
NOS Sport

Tafeltennissters nog op koers voor olympisch teamticket na zege op Servië

De Nederlandse tafeltennissters hebben hun eerste ontmoeting op het olympisch kwalificatietoernooi gewonnen. In het Portugese Gondomar rekende Oranje met 3-0 af met Servië.

Donderdag strijdt de Nederlandse ploeg met Britt Eerland, Li Jie, Li Jiao (tevens bondscoach) en Kim Vermaas in de tweede ronde om een olympisch ticket tegen het sterke, als derde geplaatste Singapore. Nederland is de nummer elf van de plaatsingslijst. Als Oranje wint, kunnen de tickets naar Tokio geboekt worden.

Tegen Servië, de nummer 21 van de plaatsingslijst, begonnen Britt Eerland en Li Jiao de best-of-five-serie met een overwinning in het dubbelspel (3-1). Daarna was Li Jie met 3-1 te sterk voor de Servische Andrea Todorovic. Britt Eerland maakte het karwei daarna met 3-1 af tegen Sabina Surjan.

In Gondomar staan in totaal negen startbewijzen voor de Olympische Spelen op het spel. Alle acht winnaars van de tweede ronde plaatsen zich voor Tokio. Verliest Nederland van Singapore, dan resteert nog een laatste sluiproute naar de Spelen. De acht verliezers in de tweede ronde strijden namelijk op zaterdag en zondag om het laatste olympische ticket.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl