anp

Goedemorgen! In Suriname tekent president Desi Bouterse vandaag naar verwachting verzet aan tegen zijn veroordeling in het proces over de Decembermoorden. En koning Willem-Alexander reist af naar Israël.

Het weer: vandaag is het bewolkt met wat lichte regen. In de middag is het droog en in het noorden schijnt de zon. Het wordt 1 tot 8 graden. Vanavond en vannacht kans op vorst en mist.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het proces over de Decembermoorden in Suriname gaat een nieuwe fase in. Voor president Desi Bouterse - hoofdverdachte in het proces - is het de laatste kans om verzet aan te tekenen tegen zijn straf van 20 jaar. Hij zegt daarom zelf te verschijnen voor de krijgsraad.
  • Het eerste officiële bezoek van koning Willem-Alexander aan Israël gaat van start. De koning is één van de ruim veertig staatshoofden en regeringsleiders die naar Israël gaan om de Holocaust te herdenken.
  • De Tweede Kamer praat over een kentekenplicht voor trekkers en andere landbouwvoertuigen.
    Het gaat om meer dan een half miljoen voertuigen. Nu is bijvoorbeeld bij een overtreding niet direct duidelijk wie de eigenaar van een voertuig is.

Wat heb je gemist?

Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus in China is opgelopen tot 440. Er zijn tot nu toe negen mensen aan overleden, melden de Chinese autoriteiten. Bijna 2200 mogelijke gevallen worden onderzocht. Alle dodelijke slachtoffers komen uit de provincie Hubei, waar het virus vorige maand opdook.

China neemt maatregelen op onder andere luchthavens en treinstations. Veel inwoners reizen door het land vanwege het Chinese nieuwjaar aanstaande zaterdag. Ook in de VS is het virus aangetroffen. Dat gebeurde op de luchthaven van Seattle, bij een reiziger uit China.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In het KNVB bekertoernooi speelt Ajax vanavond om 20.45 uur in de Johan Cruijff Arena tegen SV Spakenburg. Rond de 2000 Spakenburgers gaan met bussen naar de Arena, in de hoop dat 'De Blauwen' kunnen stunten in de achtste finale tegen de Amsterdammers.

Spakenburg vol ontzag naar Ajax: 'Maar we hebben wel een plan'

De supporters van Spakenburg zijn opgeroepen allemaal in het blauw te komen en "bij Ajax eens laten zien en horen wie Spakenburg is". De bussen met supporters uit Spakenburg zijn welkom, laat de Johan Cruijff Arena weten:

Fijne dag!

STER reclame