Sergio Agüero werd matchwinner tegen Sheffield United

Agüero bezorgt City benauwde zege, tiental Arsenal pakt punt bij Chelsea

Manchester City heeft een moeizame, maar verdiende zege geboekt op Sheffield United. Invaller Sergio Agüero hield met zijn 180ste doelpunt de hoop op een derde landstitel op rij in leven.

De achterstand op koploper Liverpool blijft desondanks indrukwekkend. Liverpool, dat donderdag op bezoek gaat bij Wolverhampton Wanderers, heeft nu dertien punten meer dan City en twee wedstrijden minder gespeeld.

De 200ste Londense derby tussen Chelsea en Arsenal eindigde in een spectaculaire remise: 2-2.

Rentree Laporte

Voor het eerst sinds 31 augustus kon Manchester City-coach Pep Guardiola weer een beroep doen op zijn verdedigende steunpilaar Aymeric Laporte. Binnen het kwartier sloeg de schrik hem echter om het hart, toen Muhamad Besic een harde charge plaatste op de enkel van de net van een zware knieblessure herstelde Fransman.

Ayméric Laporte maakte na bijna vijf maanden zijn rentree

Laporte kon door en zag hoe Sheffield-doelman Dean Henderson uitgroeide tot de man van de wedstrijd. De huurling van Manchester United had fraaie reddingen in huis op inzetten van Raheem Sterling (van dichtbij) en Nicólas Otamendi (volley).

Jesus mist strafschop

De 22-jarige doelman had zelfs een antwoord op de strafschop van Gabriel Jesus, toegekend na een lompe overtreding van Chris Basham op Riyad Mahrez. Voor Jesus was het al de derde misser dit seizoen van elf meter.

Gabriel Jesus mist van elf meter tegen Sheffield United

City probeerde het wel, maar liep zich telkens vast op de goed georganiseerde defensie van de verrassende nummer zeven van de Premier League. Met Agüero voor Jesus hoopte Guardiola het tij te keren.

Hij kreeg binnen zes minuten gelijk. Kevin De Bruyne gaf voor en Agüero was precies op tijd om zijn 180ste treffer in de Premier League binnen te duwen. Dat bleek de enige treffer van de wedstrijd.

Tiental Arsenal pakt punt bij Chelsea

De 200ste Londense derby tussen Chelsea en Arsenal leverde geen winnaar op. Daar zal Arsenal het meest content mee zijn, na ruim een uur met een man minder te hebben gespeeld.

David Luiz trok in de 28ste minuut aan de noodrem, nadat Tammy Abraham doelman Bernd Leno al omspeeld had. Het leverde de ervaren Braziliaan een rode kaart op en Chelsea een strafschop, die door Jorginho werd benut.

Met tien tegen elf maakte de 18-jarige Gabriel Martinelli uit het niets 1-1. Chelsea ging op zoek naar de goal en kreeg die vijf minuten voor tijd ook, toen César Azpilicueta van dichtbij binnen tikte.

Gabriel Martinelli heeft voor 1-1 gezorgd tegen Chelsea

Drie minuten later was het echter toch weer gelijk. Héctor Bellerín krulde de bal vanaf de rand van de zestienmeter op prachtige wijze in het doel.

Newcastle slaat weer toe in blessuretijd

Afgelopen weekend won Newcastle United diep in blessuretijd van Chelsea en ook tegen Everton sloeg de ploeg op de valreep toe. In de 93ste minuut stond Everton nog met 2-0 voor, maar de Fransman Florian Lejeune redde met treffers in de 94ste (omhaal) en 95ste minuut (scrimmage) alsnog een punt.