Bart Meesters

In Rosmalen heeft de politie bij een inval de veroordeelde Joey D. uit zijn huis gehaald. Hij is met een ambulance onder begeleiding van de politie naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie heeft hij zichzelf ernstig verwond.

D. had zich verschanst in zijn huis en weigerde zich over te geven. Voordat de inval begon, sommeerde de politie hem om naar buiten te komen. "Kom nu naar buiten, anders komen wij écht naar binnen", werd geroepen. Daarna klonken er twee schoten.

Aan de inval gingen urenlange onderhandelingen vooraf, waarbij de politie D. ertoe probeerde te brengen zich over te geven.

Ophalen

De 27-jarige Joey D. werd vanochtend in hoger beroep veroordeeld tot ruim vijftien jaar cel. Toen agenten hem kwamen ophalen om hem naar de gevangenis te brengen, schoot hij volgens de politie op hen. De agenten schoten terug, maar konden hem niet aanhouden.

D. zei via zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers dat hij niet heeft geschoten. "Eerst word ik al ten onrechte veroordeeld voor moord, en nu wordt er ook nog ten onrechte gezegd dat ik heb geschoten", liet D. via een sms'je aan zijn raadsman weten. Ook plakte hij een briefje op een raam met de tekst: 'relax niet geschoten'. Volgens de politie is er wel degelijk geschoten.

Omroep Brabant

Kuijpers adviseerde zijn cliënt om zich over te geven. "Trek je kleren uit, behalve je onderbroek en loop met je handen omhoog naar buiten."

Volgens het hof is bewezen dat de Brabander op 2 december 2014 zijn oom Martie Heesbeen met voorbedachten rade doodde. De mannen zouden een zakelijk conflict hebben gehad. D. was eerder door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

STER reclame