Bij een brand in een houtzagerij in een Russisch dorp zijn elf arbeidsmigranten om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond en een persoon wordt vermist. De doden zijn tien Oezbeekse immigranten en een medewerker afkomstig uit Tadzjikistan.

De houtzagerij in de regio Tomsk is gevestigd in een gelijkvloers, houten gebouw dat door een Chinees bedrijf wordt gehuurd. De veertien medewerkers van de houtzagerij, uitsluitend immigranten uit Oezbekistan, Tadzjikistan en China, sliepen in hetzelfde gebouw.

Lokale autoriteiten zeggen tegen Russische media dat het gebouw niet geschikt was voor bewoning en dat er tralies voor de ramen zaten. Daardoor konden de slachtoffers geen kant op toen de brand uitbrak.

Doden bij brand in houtzagerij Siberië

Volgens de autoriteiten is de brand vermoedelijk veroorzaakt door een kapotte elektrische kachel. Brandweerlieden waren meer dan twee uur bezig met bluswerkzaamheden. De Russische politie is een onderzoek gestart.

Oezbeekse autoriteiten zeggen dat de Oezbeekse slachtoffers worden geïdentificeerd en naar hun thuisland worden overgebracht.

Arbeidsmigranten komen in Rusland vaker om bij branden door onveilige werkruimtes. Eerder deze maand kwamen acht Vietnamezen om het leven bij een brand in een kas nabij Moskou.

STER reclame