Kiki Bertens AFP

Vandaag kun je bij de NOS onder meer Kiki Bertens volgen op de Australian Open. Daarnaast strijden de Nederlandse waterpolovrouwen om een plek in de halve finales van de EK en start het wielerseizoen in Australië met de Tour Down Under.

Bertens maakt voor de achtste keer haar opwachting op het Australische grandslamtoernooi. De 28-jarige Nederlandse kwam nooit verder dan de derde ronde in Melbourne.

Vandaag neemt ze het in de eerste ronde op tegen de Roemeense Irina Begu. Deze wedstrijd is te volgen via flitsen in de lopende ochtendprogrammering op NPO Radio 1. Beelden zijn te zien in het Lunchjournaal om 13.10 uur en het Sportjournaal van 18.45 uur.

Overigens zijn ook beide andere Nederlandse vertegenwoordigers in Melbourne terug te vinden in het schema van speeldag twee: Arantxa Rus (tegen de Poolse Magda Linette) en Tallon Griekspoor (tegen de Amerikaan Taylor Fritz).

Maud Megens EPA

De Nederlandse waterpolosters strijden om een plek bij de laatste vier op de EK waterpolo. In de kwartfinales is Slowakije de tegenstander van Oranje. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de Olympische Spelen (en als het reeds gekwalificeerde Spanje dat wordt ook de nummer twee).

De kwartfinale is vanaf 14.30 uur live te zien op NOS.nl en in de NOS-app. Een samenvatting komt voorbij in de late uitzending van het Journaal om 23.25 uur op NPO 1.

Start wielerseizoen en bekervoetbal

Voor de wielrenners start het seizoen in Australië met de Tour Down Under. Daryl Impey zette de Australische WorldTour-koers in 2018 en 2019 op zijn naam en doet ook dit jaar weer mee.

De eerste etappe gaat over 150 kilometer met start en finish in Tanunda. Beelden hiervan zijn te zien in het Lunchjournaal om 13.10 uur en het Sportjournaal van 18.45 uur.

NOS

Vanavond worden de eerste achtste finales van het KNVB-bekertoernooi gespeeld. In Langs de Lijn En Omstreken (20.30 uur, NPO Radio 1) houden we je op de hoogte van de wedstrijden TOP Oss-AZ, FC Eindhoven-FC Utrecht en Fortuna Sittard-Feyenoord.

Uitzendingen

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
14.30 uur Livestream EK waterpolo NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
21.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
23.25 uur Sport in NOS Journaal NPO 1

STER reclame