Kristoffer Peterson en technisch directeur Jordy Zuidam FCUtrecht.nl

FC Utrecht heeft zich versterkt met een oude bekende. Kristoffer Peterson keert op huurbasis terug naar de club uit de Domstad.

De 25-jarige Zweedse aanvaller wordt tot en met het einde van het seizoen gehuurd van Swansea City. De nummer zeven van de eredivisie heeft ook een optie tot koop bedongen.

Peterson stond eerder van 2014 tot en met 2017 onder contract bij de Domstedelingen. In die periode kwam hij tot 34 officiële optredens, waarin hij vier keer scoorde. Van januari 2017 tot en met afgelopen zomer stond de Zweed onder contract bij Heracles.

Bij de club uit Almelo speelde hij 85 keer en was hij goed voor 25 goals. Dat leverde Peterson een uitverkiezing op voor de nationale ploeg. In oktober 2018 maakte hij zijn interlanddebuut.

Oude bekende

"Kristoffer is een oude bekende van ons. We zijn hem blijven volgen na zijn vertrek bij FC Utrecht", zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht. "Nu de kans zich voordeed om Kristoffer terug te halen, hebben we niet getwijfeld."

Zuidam noemt Peterson een welkome versterking voor de huidige selectie. "Hij voegt extra kwaliteit toe. Hij is bovendien een publiekslieveling en erg gedreven om succesvol te zijn, ook omdat hij deze zomer deel wil uitmaken van de Zweedse EK-selectie."

Strieder

Peterson is al speelgerechtigd en kan dinsdagavond zijn rentree maken in het bekerduel met FC Eindhoven.

Rico Strieder keert FC Utrecht juist de rug toe. Hij gaat tot de zomer op huurbasis spelen voor PEC Zwolle. De Duitse controleur komt nauwelijks tot speeltijd in Utrecht en hoopt in Zwolle weer minuten te gaan maken.

Van der Venne naar RKC

Richard van der Venne maakt de overstap van Go Ahead Eagles naar RKC Waalwijk. De 27-jarige middenvelder tekende een contract tot de zomer van 2022 bij de Waalwijkers.

De Brabander maakte vorig seizoen twaalf doelpunten voor Go Ahead Eagles in de Keuken Kampioen Divisie. Dit jaar staat de teller op vijf goals en zes assists. "Eredivisie spelen is altijd mijn droom geweest", aldus Van der Venne.

Richard van der Venne Pro Shots

"Richard is een speler die we al langere tijd op het oog hadden", zegt Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC. "Met zijn loopvermogen, diepgang en scorend vermogen heeft hij bij zijn vorige clubs bewezen van grote waarde te zijn. Een speler die met zijn strijd en passie past bij onze club."

Go Ahead Eagles heeft al een vervanger voor Van der Venne gehaald. Soufyan Ahannach wordt voor een half jaar gehuurd van Brighton & Hove Albion.

STER reclame