Patrick Mahomes, quarterback van Kansas City Chiefs, met de trofee voor de winnaar van de American Football Conference ANP

San Francisco 49ers en Kansas City Chiefs gaan onderling uitmaken wie zich een jaar lang de beste American football-ploeg van de Verenigde Staten mag noemen. Zij strijden over twee weken in Miami in de Super Bowl.

De 49ers waren vannacht in de finale van de National Football Conference, zeg maar de halve finale om de algehele titel, met 37-20 te sterk voor Green Bay Packers. De Chiefs legden even daarvoor Tennessee Titans met 35-24 over de knie in de eindstrijd van de American Football Conference.

De Titans waren eerder nog verantwoordelijk geweest voor de uitschakeling van titelverdediger New England Patriots, de ploeg van vedette Tom Brady.

De hoogtepunten van San Francisco 49ers-Green Bay Packers:

Voor beide ploegen is een eventuele algehele titel de eerste in jaren, zo niet decennia. Kansas City Chiefs was 50 jaar geleden voor het laatst de beste van de VS. In 1970 versloegen de Chiefs Minnesota Vikings in hun tweede en laatste Super Bowl-optreden.

San Francisco 49ers staat sinds 1995 droog. De 49ers stonden in 2012 nog wel in de Super Bowl, maar gingen destijds ten onder tegen Baltimore Ravens.

STER reclame