Mario Balotelli met een harde charge op Fabio Pisacane ANP

Mario Balotelli moet wederom vrezen voor een lange straf. Bij de speler van Brescia sloegen zondag zeven minuten nadat hij binnen de lijnen was gekomen de stoppen door.

Balotelli (29), die in de 74ste minuut in het veld kwam, strijdt met zijn club tegen degradatie, maar bewees Brescia geen goede dienst tijdens het Serie A-duel met Cagliari.

Scheidsrechter Antonio Giua was Balotelli aanvankelijk nog goed gezind, toen hij slechts geel trok voor een wilde en wat ongelukkige trap op tegenstander Fabio Pisacane. Toch was dat reden genoeg voor de spits om de arbiter daarna tot drie keer toe uit te schelden, waarna hij alsnog rood kreeg.

Balotelli komt de laatste tijd bijna wekelijks in het nieuws. Als slachtoffer van racisme, als doelpuntenmaker, als spits die bij Brescia toch niet de juiste man is om de club op het hoogste niveau te houden en daarom weg moet. En nu dus weer in de rol van enfant terrible, die zijn dertiende rode kaart kreeg in zijn carrière.

Geen clash met AC Milan en Zlatan

"Ik ga door met mijn dagelijkse werk. Ook nu is er geen probleem", liet Balotelli weten via een boodschap op Instagram. Nadat de kruitdampen op het veld waren opgetrokken hielden Brescia en Cagliari zich in het restant van de wedstrijd koest, met als gevolg dat aan de stand (2-2) niets meer veranderde.

Door de automatische schorsing die Balotelli voor zijn eerste gele kaart ontvangt, komt het sowieso aanstaande vrijdag niet tot een confrontatie met zijn oude club AC Milan en Zlatan Ibrahimovic.

STER reclame