NOS Voetbal

Coach Pardew bezorgt ADO Den Haag vliegende start met winst op RKC

Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag - RKC Waalwijk

ADO Den Haag heeft zijn eerste wedstrijd onder de nieuwe Engelse hoofdtrainer Alan Pardew in winst weten om te zetten. In eigen huis werd hekkensluiter RKC Waalwijk met 2-0 verslagen, waardoor ADO nummer zestien VVV Venlo op doelsaldo is gepasseerd. RKC moet vijf punten toegeven op beide clubs.

Pardew, opvolger van de begin december opgestapte Alfons Groenendijk, had het Haagse elftal flink door elkaar geschud. Hij liet met Sam Stubbs, Mick van Buren, George Thomas en Laurens De Bock maar liefst vier debutanten opdraven en dat ging onder meer ten koste van aanvoerder Aaron Meijers. De band zat nu om de arm van Lex Immers.

Pro Shots
De nieuwe ADO-trainer Alan Pardew

Het nieuwe elan, voor het grootste deel afkomstig uit het Engelse voetbal, bracht veel enthousiasme in de ploeg, maar de beste kans om de score te openen was voor de gasten. Na een missertje van Stubbs kon Sylla Sow in de twintigste minuut vrij voor het Haagse doel de hoek uitzoeken, maar hij stuitte op Luuk Koopmans.

Verzorgd voetbal

Terwijl RKC verzorgd voetbal bleef tonen, maar in de buurt van het vijandelijke doel doortastendheid ontbeerde, nam de thuisploeg na iets meer dan een half uur de leiding. Centrumverdediger Shaquille Pinas verlengde een indraaiende vrije trap van John Goossens met het hoofd: 1-0.

ANP
Aaron Meijers in het middelpunt van de ADO-feestvreugde na zijn rake vrije trap

Ook na de pauze had RKC voetballend de overhand. Tijjani Reijnders schoot een keer rakelings over de kruising en bij een volgende poging handelde Koopmans adequaat. ADO ging zich ondertussen meer en meer toeleggen op het consolideren van de voorsprong.

Dat werd een stuk makkelijker toen Hannes Delcroix de doorgebroken Crysencio Summerville neerhaalde en met een rode kaart de kleedkamer mocht opzoeken. Uitgerekend de ingevallen Meijers joeg vervolgens de vrije trap achter Etienne Vaessen, daarmee zijn ploeg in veilige haven loodsend.

Verdedigende discipline

Het was voor ADO, na de 1-0 tegen VVV-Venlo op 31 augustus, pas de tweede thuiszege deze competitie.

Pardew blij met professioneel geklaarde klus, Grim geeft moed nog niet op

Pardew toonde zich uiteraard verheugd over de drie punten. "We waren nerveus. Je kon goed zien dat er veel druk zat op deze wedstrijd. Maar we hebben de klus professioneel geklaard. Tegen een ploeg die best goed is, vind ik. Ze zijn goed aan de bal."

"Daarom vind ik het ook heel belangrijk dat we de nul hebben gehouden. Bij een ploeg die strijdt om behoud is de verdedigende discipline een hoofdzaak. En verdedigend hebben wij het goed gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl