Ten Hag: 'Je hebt gezien dat ook wij in ons ritme moeten komen'

Na de moeizame zege op Sparta (2-1) zijn er bij Ajax vooral zorgen om spelmaker Hakim Ziyech, die na een klein uur met een spierblessure van het veld ging. "We moeten morgen en overmorgen afwachten", zei trainer Erik ten Hag over de kwetsuur.

Ziyech verstapte zich, waarna hij om een wissel vroeg. "Hakim weet dat direct, die voelt dat", aldus Ten Hag.

Met zware wedstrijden tegen FC Groningen (uit), PSV (thuis) en FC Utrecht (uit) voor de boeg, is het wegvallen van Ziyech een flinke domper voor de Amsterdammers. Al wil Ten Hag nog niet op de zaken vooruitlopen. "We moeten geduld hebben en afwachten hoe zich dat ontwikkelt."

Wereld van verschil

Wel of geen Ziyech op het veld was tegen Sparta een wereld van verschil. Maar in een voor Ajax angstig laatste kwartier lieten de Amsterdammers volgens Ten Hag ook een positieve ontwikkeling zien.

"Wat ik goed vond van de ploeg, was de overlevingsdrang die erin zit. Ze hebben gevochten, daarin zijn we niet altijd even goed. We hebben aan het eind geluk gehad, maar dat hebben we afgedwongen."

Babel na Ajax-rentree: 'De spanning is eraf, nu kunnen we door'

Nerveus oogde het spel van de Amsterdammers zónder Ziyech. En dat was het ook, erkende Ryan Babel. De aanvaller maakte als basisspeler zijn rentree bij Ajax, dat hem het komende halfjaar huurt van Galatasaray.

"Het was prettig, het is altijd lekkerder spelen als je in een draaiend team komt", keek de 33-jarige aanvaller terug op het begin van zijn derde periode in de hoofdstad. "De spanning is eraf, nu kunnen we door."

Door blessures bij Zakaria Labyad en David Neres wordt Babel ingezet op de vleugel. "Natuurlijk kan het in de loop van de periode veranderen", weet de international, die in Oranje wordt gezien als alternatief in de spits mocht Memphis Depay het EK niet halen.

'Moeten in ons ritme komen'

In de zeventig minuten waarin Babel op het veld stond, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Amsterdammers.

"Na de 2-0 denk je dat de wedstrijd in de tas zit. Maar dat was toch niet zo", zag Ten Hag. "Je hebt gezien dat ook wij in ons ritme moeten komen."

Bekijk hieronder ook de reacties van Ryan Gravenberch en Sparta-trainer Henk Fraser:

STER reclame