Marko Kolar en Lorenzo Burnet na de 1-0 van Emmen
    Balende Heracles Almelo-spelers in Emmen
    Marko Kolar zet Emmen vlak voor rust op 1-0
    Ook Cyriel Dessers krijgt de bal er niet in voor Heracles

FC Emmen is het nieuwe jaar begonnen met een 1-0 thuisoverwinning op Heracles Almelo. De bezoekers stonden vier speelronden geleden nog vijfde in de eredivisie, maar wonnen sindsdien geen wedstrijd meer.

Marko Kolar zorgde vlak voor rust voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Heracles scoorde ook twee keer, maar beide goals werden afgekeurd. De laatste zelfs in de blessuretijd van de tweede helft.

Emmen stijgt door de zesde thuiszege dit seizoen van de veertiende naar de twaalfde plaats. Heracles bezet de negende plaats.

Stand middenmoot eredivisie

8. sc Heerenveen 19-28 (30-25)
9. Heracles Almelo 19-26 (31-27)
10. FC Groningen 19-26 (21-18)
11. Sparta Rotterdam 19-23 (28-32)
12. FC Emmen 19-21 (21-34)

Emmen had voor rust een groot overwicht maar Michael de Leeuw en Luciano Slagveer kregen de bal niet achter keeper Janis Blaswich en Slagveer kopte ook nog op de paal.

Na een vanwege hands van Joey Konings afgekeurd doelpunt van de Almeloërs kwam Emmen op slag van rust alsnog op 1-0 via een geplaatst schot van Kolar.

Heracles bijt toch nog van zich af

Heracles beet na rust meer van zich af en Cyriel Dessers, met twaalf goals de huidige topscorer van de eredivisie, zorgde zo nu en dan voor wat gevaar.

Diep in blessuretijd, kort nadat Teun Bijleveld een kans gemist had, scoorde Dessers ook. Hij stond echter buitenspel.