Ciro Immobile schreeuwt het uit na een van zijn treffers tegen Sampdoria
NOS Voetbal

Lazio mengt zich in kampioensrace, Napoli blijft kwakkelen

Weinigen hielden het vooraf voor mogelijk, maar Lazio lijkt zich toch echt te mengen in de strijd om de titel in de Serie A.

De Romeinse formatie van coach Simone Inzaghi won dit seizoen al twee keer van Juventus en is bezig met een imposante zegereeks in de competitie.

Zaterdag won het, mede dankzij drie treffers van topscorer Ciro Immobile, met 5-1 van Sampdoria. Dat was al de elfde competitiezege op rij, een aanscherping van het clubrecord.

In de slotfase kreeg Julian Chabot nog de rode kaart. De voormalige verdediger van Sparta en FC Groningen trok bij een 5-1 stand hard aan de noodrem en gleed de Nederlander Bobby Adekaniye genadeloos onderuit.

Twintig jaar na dato

Dankzij de bijzondere zegereeks mengt Lazio zich nadrukkelijk in de strijd bovenin. De achterstand op koploper Juventus is slechts drie punten. Internazionale heeft slechts een punt meer dan de Romeinen. De voorsprong op de nummer vier, Atalanta Bergamo, is tien punten.

Lazio werd twee keer kampioen van Italië, waarvan de laatste titel al twintig jaar geleden was.

Simone Inzaghi en Diego Simeone scoorden beiden in het Champions League-duel met Sparta Praag in 2000

In 2000 greep Lazio onder trainer Sven-Göran Eriksson de titel. Alessandro Nesta, Diego Simeone, Juan Sébastian Verón, Pavel Nedved, Sérgio Conceiçao, Marcelo Salas, Sinisa Mihajlovic en... de huidige coach Simone Inzaghi hoorden toen bij de blikvangers van dat elftal.

Napoli verliest weer

In voorgaande jaren was Napoli nog de belangrijkste rivaal van Juventus om de titel, maar dit jaar blijft het aanmodderen. Het verloor in eigen huis met 2-0 van Fiorentina en wist al zes thuisduels niet te winnen.

Trainer Gennaro Gattuso, de opvolger van Carlo Ancelotti, moest het opnieuw stellen zonder de geblesseerde Dries Mertens en liet Hirving Lozano in de 64ste minuut invallen.

Napoli-trainer Gennaro Gattuso buigt het hoofd na weer een nederlaag

Federico Chiesa nam na een klein half uur met een punter de 0-1 voor zijn rekening, een kwartier voor tijd bepaalde de Serviër Dusan Vlahovic met een fraai schot de eindstand.

In de Serie A bezet Napoli, dat in de laatste vier seizoenen drie keer als tweede eindigde, de dertiende plaats. Opmerkelijk genoeg bereikte de ploeg wel voor het eerst de tweede ronde van de Champions League. Daarin is FC Barcelona de tegenstander.

Topvijf Serie A

1. Juventus 19-48 (37-18)
2. Internazionale 19-46 (40-16)
3. Lazio 19-45 (46-18)
4. Atalanta Bergamo 19-35 (49-26)
5. AS Roma 19-35 (34-21)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl