ANP

In Jemen is een militair trainingskamp aangevallen, vermoedelijk door Houthi-rebellen. Het is onduidelijk hoeveel mensen daarbij om het leven zijn gekomen en hoeveel gewonden er zijn gevallen.

Volgens artsen en militaire bronnen is het dodental opgelopen tot 70, melden de persbureaus AFP en ANP. De Saudische staatstelevisie zegt dat zeker 60 mensen om het leven kwamen, Jemenitische functionarissen houden het op zeker 25 doden.

De door Iran gesteunde Houthi-rebellen vielen naar verluidt aan met drones en vuurden raketten af. Het trainingskamp ligt ongeveer 100 kilometer ten oosten van de hoofdstad Sanaa, die sinds 2014 in handen is van de rebellen. De aanval is nog niet officieel opgeëist.

Burgerdoden in Hodeida

Na een relatief rustige periode zijn de gevechten in het gebied de laatste tijd weer opgelaaid. Het regeringsleger, dat wordt gesteund door een militaire coalitie onder leiding van Saudi-Arabië, voerde zaterdag aanvallen uit op stellingen van rebellen. Bij deze gevechten kwamen volgens overheidsfunctionarissen aan beide kanten 22 mensen om.

Ook bij de belangrijke havenstad Hodeida waren er schermutselingen. Daarbij kwamen behalve een aantal militairen ook twee burgers om het leven, meldt persbureau AP.

Bij de voortwoedende burgeroorlog zijn volgens hulporganisaties ruim 100.000 mensen gedood of omgekomen van de honger. Het land begeeft zich volgens de VN nog altijd op de rand van een hongersnood, zeven miljoen mensen zijn ondervoed.

Bekijk hier een uitleg over de strijd in Jemen:

Het conflict in Jemen: hoe zit het?

STER reclame