De politie bij het huis waar de mishandeling plaatsvond
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Zwaargewonde bij mishandeling in Eersel

In een villa in het Brabantse dorp Eersel zijn vanochtend een vrouw en twee mannen overvallen en mishandeld. Eén van hen is er ernstig aan toe en ligt nog in het ziekenhuis, de andere twee konden na behandeling naar huis. Het motief voor de mishandeling is nog onduidelijk.

De mishandeling werd omstreeks 07.30 uur vanochtend gemeld. De politie sprak in eerste instantie van een overval, maar er is niets buitgemaakt. "Het lijkt erop dat geweld plegen het doel van de overval was", aldus een woordvoerder bij Omroep Brabant. De politie hoopt met het horen van getuigen meer duidelijkheid te krijgen.

Herrie en gedoe

Sommige buurtbewoners zijn niet verrast over de mishandeling. "Het was donderdag en vrijdagnacht ook al herrie en gedoe", zegt een man die ook op het terrein woont. Een andere bewoonster wijst erop dat de woning "vroeger het mooiste huis van Eersel was", daarna lang leegstond en nu door wat zij noemt "arbeidsmigranten" wordt bewoond.

De voordeur van de villa is door de daders vernield, net als een deur in het huis. Inmiddels is de boel gerepareerd. Volgens Theo Veenhuis, beheerder van het complex, zijn de andere bewoners van het huis erg geschrokken. "Ze willen hier eigenlijk niet meer wonen."

Advertentie via Ster.nl