Het is voer voor de Engelse tabloids: de zogenoemde bunga-bunga-party van de spelers van Manchester City, na de 6-1 zege op Aston Villa vorig weekend. Trainer Pep Guardiola gaf deze vrijdag op een persconferentie desgevraagd toe van het fuifje af te weten.

In de video hieronder reageert Guardiola op een vraag van een journalist of hij op de hoogte was van het feestje dat zijn spelers vierden na de winst op Villa.

Guardiola over feestje City-spelers: 'Ik wist ervan, het is leuk'

"Ik vind het leuk als ze samen zijn buiten het voetbal om. Soms doen ze dat thuis en soms in een restaurant, zoals nu. Dat is leuk", sprak de Spanjaard in alle rust tegenover de aanwezige journalisten.

Als we de verhalen die in de Engelse pers rondgaan moeten geloven, ging het er op het feestje een stuk minder rustig aan toe. De grootverdieners zouden 22 Italiaanse Instagram-modellen hebben laten invliegen om de avond nog iets leuker te maken.

De vrouwen zijn voornamelijk bekend vanwege hun schaars geklede foto's op het sociale media-platform en veel van hen deelden hun reis en belevenissen in het luxe hotel ook met hun volgers.

Een bron zegt tegen The Sun dat het ging om een uitgesteld kerstfeest en dat de organisatie ervan maanden in beslag nam. Het feest vond plaats in een luxe golf- en spa-resort, dat op een kwartier rijden ligt van het vliegveld van Manchester.

Bunga-bunga Berlusconi

De term bunga-bunga duidt op een seksfeest en is vooral bekend geworden door Silvio Berlusconi, de voormalig Italiaans premier en voormalig eigenaar van AC Milan. Berlusconi zou de seksfeesten hebben gegeven in zijn huis in Milaan.

Hij had het op een van de avonden erg gezellig met een bepaald meisje. Er was alleen één probleem: ze was 17. In 2013 werd Berlusconi schuldig bevonden aan het betalen voor seks met een minderjarige en werd hij veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf.

Uit het onderzoek bleek ook dat Berlusconi flinke sommen geld had uitgegeven om de veroordeling te voorkomen. Zo beloofde hij het 17-jarige meisje vijf miljoen euro als ze voor de rechters een ander verhaal zou ophangen.

De bestuurder kwam er vanaf met een taakstraf. In Italië is het zo dat veroordeelden ouder dan zeventig jaar niet hoeven te zitten, behalve als ze een moord hebben gepleegd.

Boze spelersvrouwen

Terug naar de bunga-bunga-party van Manchester City. Tot hun eigen ongenoegen waren de spelersvrouwen niet uitgenodigd op de bonte avond.

In de Premier League heeft City tot nu toe minder reden voor een feestje. De achterstand op koploper Liverpool, dat ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld, is veertien punten.

Maar het elftal van Guardiola hoopt de goede weg, die het zondag insloeg, aan te houden. City speelt zaterdagmiddag om 16.00 uur een thuiswedstrijd tegen Crystal Palace.

STER reclame