Carlos Beltrán
NOS Sport

Ook New York Mets-manager Beltrán gestraft in 'Spygate'-schandaal

Carlos Beltrán is in verband met zijn aandeel in het 'spygate'-schandaal niet langer manager bij de honkbalclub New York Mets.

De Puerto Ricaan Beltrán kwam in 2017 in zijn laatste seizoen als speler uit voor Houston Astros, toen de club zich in de Major League Baseball bezondigde aan het bespieden van aanwijzingen van de tegenstanders met behulp van camera's.

Beltrán was de enige speler die in het onderzoeksrapport naar de zaak genoemd is. Eerder werden hoofdcoach A.J.Hinch en directeur Jeff Luhnow geschorst door de MLB en ontslagen bij de Astros. De club kreeg een boete van vijf miljoen dollar.

Extra straffen

De Astros verliezen nu ook hun recht om in 2020 en 2021 mee te doen aan de eerste twee rondes van de draft pick, waarin clubs talenten kunnen kiezen. Hinch en Luhnow zullen geen salaris ontvangen tijdens hun schorsing.

Woensdag stuurde Boston Red Sox manager Alex Cora al de laan uit vanwege het schandaal. Cora was in 2017 coach van de Astros en zou een van de sleutelfiguren zijn van de spionagepraktijken..

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl