Jamie Chadwick Pro Shots

De Formule W Series heeft een stap gezet om haar populariteit te vergroten. Twee van de acht races uit de vrouwelijke autosportklasse sluiten zich dit seizoen aan bij een grand prix in de Formule 1.

Dat betekent dat er bij de Grand Prixs van de Verenigde Staten (24 oktober) en Mexico (31 oktober) op hetzelfde circuit ook een race uit de W Series zal worden gehouden.

De VS en Mexico zijn dit jaar aan de kalender van de W Series toegevoegd. De eerste race van het seizoen wordt op 30 mei verreden in het Russische Sosnovo. De zesde race is op het TT Circuit van Assen (5 september).

Chadwick en Visser

De W Series werden in 2019 in het leven geroepen om vrouwen meer kansen te geven in de autosport. Dat pakte goed uit voor Jamie Chadwick, die vorig jaar de eerste kampioene werd in de raceklasse voor vrouwen voor de Nederlandse nummer twee Beitske Visser.

Chadwick en Visser behoren ook dit jaar weer tot het deelnemersveld van de W Series. De eerstgenoemde Britse dwong met haar raceprestaties een plek af in het testteam van Formule 1-renstal Williams.

Bekijk hieronder een reportage uit augustus 2019 over het debuutseizoen van de Formule W Series:

W Series geniet van enorme belangstelling in Azië en Zuid-Amerika

STER reclame