NH Nieuws

De albinozeehond Snow White, die in oktober ziek en verzwakt in Texel werd gevonden, is vandaag uitgezet in zee. Hij is voorzien van een kleine zender, zodat hij gevolgd kan worden.

De zeehond was sterk vermagerd en had een longworminfectie toen hij door Natuurcentrum Ecomare werd opgevangen. Maar nu is hij gezond verklaard en is hij voldoende aangesterkt.

"Zeehonden hebben altijd zin om weer de natuur in te gaan. Het was onstuimig afgelopen nacht maar de zee is nu best kalm", vertelt verzorger Mariette Smit aan NH Nieuws. "Snow White is in heel goede conditie en is op goed gewicht. Dat komt echt in orde."

Op het noordelijkste puntje van Texel koos Snow White voor het ruime sop:

Bij paal 28, aan de kant van Vlieland werd de zeehond vrijgelaten. "We hebben voor deze plek gekozen omdat het een hele rustige plek is. Ook liggen er tussen Texel en Vlieland goede zandbanken waar zeehonden kunnen rusten", legt Smit uit. "En er is hier veel vis in zee zodat hij niet ver hoeft te gaan voor zijn voedsel."

Op zijn rug draagt de zeehond een klein zendertje. "We vinden het interessant om te kijken hoe zeehonden die uit de opvang komen zich gedragen ten opzichte van andere zeehonden", vertelt Smit. "Omdat Snow White zo'n bijzonder dier is zijn we natuurlijk extra nieuwsgierig hoe hij zich de komende tijd gaat gedragen en waar hij heen zal gaan."

Snow White was met zijn lichte vacht en rode ogen een unicum bij Ecomare. Het was de eerste keer dat het centrum een albinozeehond opving. Bij Ecomare trok hij veel aandacht van het publiek.

STER reclame