Arno Kamminga heeft voor de veertiende keer in vier maanden tijd een Nederlands record gezwommen. Bij de Champions Swim Series in China won hij de 100 meter schoolslag in 58,61.

Daarmee bleef hij 0,04 seconde onder zijn oude record uit december.

Op 4 oktober begon de recordregen van Kamminga in Boedapest toen hij op de 100 meter schoolslag 59,05 zwom. Sindsdien verbeterde hij op alle schoolslag-afstanden (korte- en langebaan) de nationale records een of meerdere keren.

Ongeloof bij tweevoudig Europees kampioen

In aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio ontwikkelt Kamminga zich razendsnel. En dat levert ook eremetaal op. Zo werd hij bij de EK kortebaan in december Europees kampioen op de 100 en 200 meter schoolslag.

In China verlegde Kamminga zijn grens vandaag opnieuw. "Een geniale race", vond hij zelf. "En dat na een weekje trainen met behoorlijk wat spierpijn. Ik ging ervoor en dat dit dan op de klokken komt, ik geloof het niet."

Kira Toussaint, die bij de EK kortebaan zelfs drie Europese titels veroverde, pakte twee medailles in Shenzhen. Op de 50 meter rugslag haalde ze zilver in 28,07 en op de 200 meter rugslag werd ze derde (2.12,78).

Femke Heemskerk won zilver op de 100 meter vrije slag (53,83) en Ranomi Kromowidjojo pakte brons op de 100 vlinder: 59,99.

STER reclame