NOS Voetbal

Cruijff vervolgt zijn wereldreis bij nationale bond Ecuador

President Moreno van Ecuador heet Jordi Cruijff welkom

Jordi Cruijff is de nieuwe technisch directeur van Ecuador. Zijn aanstelling bij de bond hing al een tijdje in de lucht, maar werd nu officieel bekrachtigd .

Met deze klus komt er een vervolg aan de bijzondere wereldreis van de 45-jarige Cruijff. Na Valetta FC (Malta, assistent), AEK Larnaca (Cyprus, sportief directeur) en Maccabi Tel Aviv (Israël, trainer) volgde Chongqing Dangdai Lifan (China, trainer), waar hij in december vertrok.

De link met Ecuador werd al een tijdje gelegd, omdat daar onlangs met Antonio Cordón al de nieuwe bondscoach werd gepresenteerd. Cordón haalde de zoon van de legendarische nummer 14 eerder ook al naar China. Aanvankelijk leek Cruijff zelf de bondscoach te worden.

Aan de oud-speler van onder meer Barcelona en Manchester United de taak het Zuid-Amerikaanse land samen met Cordón naar het WK te leiden. Ecuador plaatste zich voor drie van de laatste vijf hoofdtoernooien. In 2006 haalde het land de achtste finales, waarin Engeland door een treffer van David Beckham te sterk was.

De kwalificaties voor het wereldkampioenschap 2022 in Qatar beginnen op 26 maart met een uitwedstrijd tegen Argentinië, vijf dagen later wacht een thuisduel met Uruguay. Er wordt gespeeld in een poule van tien, waarvan de eerste vier zich rechtstreeks plaatsen voor de eindronde en de nummer vijf play-offs speelt.

Ecuador staat 63ste op de FIFA-ranglijst. Van de huidige selectie hebben Renato Ibarra (Vitesse), Diego Palacios en Jhonny Quiñónez (beiden Willem II) een verleden in de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl