Uitgeschakelde handballers eervol ten onder tegen titelhouder Spanje

Handballers uitgeschakeld op EK, ondanks heerlijke treffer Boomhouwer

De Nederlandse handballers zijn uitgeschakeld op het EK. De debutant verloor in het Noorse Trondheim de derde en laatste groepswedstrijd met 36-25 van Spanje.

Oranje speelde in de wetenschap dat er met 10 punten verschil moest worden gewonnen van de titelhouder. Nederland liep echter direct achter de feiten aan en vocht continu tegen een achterstand van om en nabij de vier punten.

Hoogstandje Boomhouwer 'goal van het toernooi?'

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Jeffrey Boomhouwer, die de bal in de lucht ontving en in één beweging de Spaanse keeper verraste met een treffer achterlangs.

Het doelpunt werd door de EK-organisatie direct tot een van de mooiste treffers van het toernooi aangemerkt op Twitter.

Bekijk hieronder de goal van Boomhouwers via het twitteraccount van de toernooiorganisatie:

Oranje hield aanvankelijk de schade beperkt, 17-13 achterstand bij rust, maar moest Spanje in de tweede helft laten gaan.

Dat had ook met de klasse van de Spaanse goalie Rodrigo Corrales te maken. Hij verrichtte bijna drie keer zoveel reddingen (twintig) als zijn twee Nederlandse collega's Gerrie Eijlers (drie) en Bart Ravenbergen (vier).