1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS
NOS Nieuws

Oscarnominatie voor Nederlandse grimeur Angelina Jolie: 'Heel bijzonder'

Toen zijn telefoon vanochtend begon te piepen wist hij het meteen: hij is genomineerd voor een Oscar. De Nederlandse grimeur Arjen Tuiten lijkt er zelf wat laconiek onder. "Ik volgde het niet live want lag nog op bed", vertelt hij.

Het was iets voor half zes 's ochtends bij hem in Los Angeles toen de nominaties bekend werden gemaakt. "Ik dacht: als ik genomineerd word hoor ik het wel aan de berichtjes op mijn telefoon."

De grimeur is genomineerd voor zijn werk voor de film Maleficent 2: Mistress of Evil. Voor deze fantasyfilm gebaseerd op de karakters van Doornroosje toverde hij actrice Angelina Jolie om tot boosaardige fee.

Tijdens het filmen was Tuiten elke dag zeker twee uur bezig met de make-up van Jolie, vertelt hij via Skype.

'De make-up nam iedere ochtend 2,5 uur in beslag'

Het is de tweede keer in z'n carrière dat hij genomineerd is voor de Amerikaanse filmprijs. Eerder werd hij genomineerd voor zijn werk aan de dramafilm Wonder, over een mismaakt jongetje. Maar dat maakt het voor hem niet minder bijzonder. "Het is een hele eer, want het is natuurlijk het hoogst haalbare in de filmwereld. Dan zeg je niet: ach, weer een nominatie."

Naast Tuiten zijn ook twee van zijn collega's genomineerd. "De nominatie is voor alle make-up in de film, dus ook van de andere fee." Hij denkt dat de nominatie te maken heeft met de kwaliteit van de hele film. "Er zit zoveel werk in. En we zijn de enige fantasy-film die genomineerd is voor haar en make up. Dat is wel bijzonder."

Benieuwd hoe Jolie er uiteindelijk uitzag? Check dan de trailer hieronder:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl