Het is al een tijd onrustig in de buurt Drielanden in Harderwijk Persbureau Heitink

Een veroordeelde pedofiel en zijn gezin gaan weg uit hun buurt in Harderwijk. Burgemeester Van Schaik heeft dat gezegd tegen Omroep Gelderland.

Het is al een tijdje onrustig rond de woning van het gezin en gisteravond was er een explosie. Tientallen buurtbewoners stonden op straat. Buurtbewoners zeiden dat het om een wraakactie ging.

"Het is een enorm verdrietige situatie", zegt de burgemeester. "Ik betreur wat er heeft plaatsgevonden. Het heeft een enorme impact op de buurt en het gezin in kwestie. Het gezin voelt zich niet meer op hun gemak en daarom oriënteren ze zich op een andere woonplek."

Time-out

Van Schaik benadrukt dat de gemeente geen druk heeft uitgeoefend op het gezin. "We hebben de beslissing bij het gezin zelf gelaten." Nu is er een 'time-out', wat betekent dat het gezin elders is ondergebracht.

Het gaat om een gezin van een veroordeelde pedofiel die zijn straf heeft uitgezeten. Hij was op het moment van de explosie gisteravond niet thuis. Er is nog niemand opgepakt voor de ontploffing.

STER reclame