ANP

In de eerste NOS Voetbalpodcast van 2020 praat Arno Vermeulen met commentatoren Andy Houtkamp, Arman Avsaroglu en Jeroen Elshoff. Belangrijkste onderwerp is het aanbod dat bondscoach Ronald Koeman heeft gekregen van FC Barcelona.

Het is de droomclub van Koeman, maar hij wil niet voor het EK vertrekken bij de KNVB.

De dagen van de huidige Barcelona-trainer Ernesto Valverde lijken geteld en de Catalaanse club ging dit weekend opzichtig op zoek naar een vervanger.

Oud-speler Xavi werd gepolst, maar hij is nog trainer in Qatar en ook Ronald Koeman bevestigde zondag dat hij een telefoontje uit Spanje had gekregen. Koeman heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Barcelona zijn droomclub is, maar het aanbod komt nu dus zeer ongelegen.

'Hart verscheurd'

"Hoe pijnlijk is dit voor Koeman, dat het belletje waar hij al jaren van heeft gedroomd eindelijk komt en dat hij dan nee moet zeggen. Dit zal toch even pijn hebben gedaan", zegt Avsaroglu.

Vermeulen denkt dat het hart van de bondscoach was verscheurd. "Hij zal een fractie van een seconde hebben getwijfeld om het te doen, maar zich daarna hebben gerealiseerd dat dit niet kan. Daarmee zou hij al zijn geloofwaardigheid en krediet hebben verspeeld."

Rest van het seizoen

Verder worden Ajax, AZ, PSV en Feyenoord onder de loep genomen. Hoe zijn deze clubs de winterstop doorgekomen? Over een ding zijn de commentatoren het roerend eens: Ajax heeft goede zaken gedaan door Ryan Babel voor de rest van het seizoen te huren van Galatasaray.

STER reclame