Merih Demiral ligt geblesseerd op het veld Pro Shots

Verdediger Merih Demiral, de concurrent van Matthijs de Ligt bij Juventus, heeft een zware blessure opgelopen aan de kruisband in zijn linkerknie. Ook is hij geblesseerd geraakt aan zijn meniscus. Demiral liep de kwetsuren op in het duel met AS Roma (1-2), zondag, en zal later deze week worden geopereerd. Hij staat naar verwachting enkele maanden buitenspel en dreigt zodoende het EK mis te lopen.

De twaalfvoudig Turks international, die De Ligt sinds eind november vorig jaar uit de basis hield, had na drie minuten nog de score geopend met zijn eerste treffer in dienst van Juventus, maar kwam even later verkeerd terecht na een luchtduel. Na negentien minuten moest hij al van het veld.

Nicolò Zaniolo is ernstig geblesseerd geraakt in de topper tegen Juventus AFP

De Ligt verving zijn concurrent en zag vervolgens ook tegenstander Nicolò Zaniolo met een knieblessure het veld verlaten. De 20-jarige aanvallende middenvelder van AS Roma raakte geblesseerd na een onschuldig ogend duel met de Nederlandse international.

Daarbij scheurde Zaniolo echter de kruisband in zijn rechterknie. Het herstel zal enkele maanden in beslag nemen, waardoor bondscoach Roberto Mancini niet over het talent kan beschikken tijdens het EK.

Zaniolo doorliep de jeugdopleiding van Fiorentina en belandde via Internazionale in de zomer van 2018 bij AS Roma. Daar veroverde hij na een korte aanpassingsperiode een basisplaats en tekende onder meer voor beide doelpunten in de achtste finale van de Champions League tegen FC Porto.

Het talent van Roma maakte in maart zijn debuut voor de nationale ploeg in het EK-kwalificatieduel met Finland. In vijf wedstrijden scoorde Zaniolo tweemaal, beide keren in de 9-1 zege op Armenië in november.

Op Instagram plaatste Zaniolo een boodschap aan zijn volgers: "Ik kom terug...sterker dan ooit."

Italië speelt op het EK in de groepsfase tegen Wales, Zwitserland en de openingswedstrijd in Rome tegen Turkije. Of de Turken op tijd kunnen beschikken over Demiral, lijkt dus vooralsnog onwaarschijnlijk.

Zijn club Juventus hoopt in ieder geval op een snelle terugkeer: "Kom snel terug, Merih. We wachten op!"

STER reclame