Cristiano Ronaldo en Miralem Pjanić vinden elkaar na de goal van de Portugees
NOS Voetbal

Invaller De Ligt herovert met Juventus koppositie na winst op Roma

Juventus heeft de koppositie in de Serie A heroverd op Internazionale. Met Matthijs de Ligt als invaller won de club uit Turijn het uitduel met AS Roma: 2-1. Internazionale speelde zaterdag in Milaan met 1-1 gelijk tegen Atalanta.

Juve schoot uit de startblokken en stond binnen tien minuten al met 2-0 voor. Verdediger Merih Demiral, die De Ligt opnieuw uit de basis hield, scoorde met zijn scheenbeen en Cristiano Ronaldo benutte een penalty, nadat Dybala was gevloerd.

Maar niet veel later kwam De Ligt alsnog het veld in. Uitgerekend zijn concurrent Demiral kwam verkeerd terecht, schreeuwde het uit van de pijn en kon niet verder.

  • Pro Shots
    Merih Demiral juicht na zijn eerste goal in het shirt van Juventus
  • Pro Shots
    Matthijs de Ligt torent boven iedereen uit om de bal weg te koppen

Roma, zonder de geblesseerde Justin Kluivert, maakte meer dan een uur een machteloze indruk. Diego Perotti bracht echter na hands van Alex Sandro de spanning weer terug vanaf de stip.

Aleksandar Kolarov was dicht bij de 2-2, maar kopte recht in de handen van doelman Wojciech Szczesny.

Juventus aan kop

Door de zege is Juventus met 48 punten uit 19 duels de leider in de Serie A. Internazionale heeft 46 punten en Lazio, dat een duel minder heeft gespeeld, heeft 42 punten. AS Roma is de nummer vijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl